Snel geholpenSnel geholpen
Respect voor mens en milieuRespect voor mens en milieu
Kwaliteit en klantvriendelijkheidKwaliteit en klantvriendelijkheid
Reiniging drinkwater systeem

Reiniging drinkwater systeem

Ongedierte bestrijding door een vakman van Pest Prevent

Schoon drinkwater, een gezonde basis voor u, maar ook voor uw dieren!

Iedereen weet het grote belang van schoon drinkwater, maar er mankeert soms nog wel wat aan.

Is er bacteriologische verontreiniging of zit er teveel mangaan in het drinkwater?

Soms is een krachtige reiniging nodig om het jarenlange vervuiling te kunnen verwijderen. Is het eenmaal schoon dan is het belangrijk om dat zo te houden. Zowel het doen van metingen, het reinigen van het systeem, maar ook het leveren van doseerapparatuur met de bijbehorende producten en advisering, wij regelen het!

Quick Scan

Je hebt waarschijnlijk al een wateruitslag gehad waarop een afwijking te zien is. Misschien wil je gewoon weten hoe schoon jouw drinkwatersysteem is.

Wij kunnen dit doormiddel van een Quick Scan. Met dit handige apparaat bepalen we binnen een halve minuut of het genomen monster vervuild is of niet. Binnen een half uur hebben we je hele bedrijf in beeld. Bij het eerste bezoek wordt deze snelle waterscan kosteloos aangeboden.

Hiermee heb je op een snelle, eenvoudige maar ook goedkope manier inzicht in het drinkwater van jouw dieren.

Fase 01:

Is jouw systeem toe aan een stevige reiniging? Is er al jaren geen aandacht voor geweest en is het nu tijd om aan te pakken? Wij koppelen onze mobiele installatie aan jouw drinkwatersysteem. Hiermee kunnen we door het creëren van een krachtige waterdruk al een gedeelte van de vervuiling uit de leiding verwijderen. Wanneer deze vervuiling verdwenen is, gaan we verder naar fase 2.

Fase 02:

Het reinigen van uw leidingen zonder het gebruik van chemie is mogelijk met de Heawat. Het reinigen van leidingen en daarmee het verwijderen van biofilm is een belangrijke eis voor gezond drinkwater voor uw vee. Maar ook andere agrarische sectoren maken natuurlijk gebruik van leidingen voor hun gewassen. Om deze leidingen te reinigen heeft u met de Heawat enkel nog water en lucht nodig.  Hoe werkt het apparaat? De Heawat wordt aangesloten op uw leidingsysteem en stuurt krachtige waterpulsen, afgewisseld met luchtpulsen, met intervallen door de leiding. Vastzittende biofilm wordt losgemaakt doordat er een mechanische reiniging ontstaat door de snelle en krachtige afwisseling van water- en luchtpulsen. Het losgekomen biofilm wordt verwijderd via het open uiteinde van de leiding. De turbulente waterpulsen zorgen voor een actieve verwijdering van vervuiling. De Heawat is geschikt voor waterleidingen in de land- en tuinbouw sector.  Wanneer het retour-komende water voor het oog weer zuiver is, gaan we verder naar de fase 3 reiniging.

 

Fase 03:

Bij deze fase wordt er nog een extra stap toegevoegd aan de methode met de Heawat. Doormiddel van het toevoegen van een krachtige leidingreiniger, Intra Hydrocare, verhogen we de kracht van de reiniging aanzienlijk. Deze wordt toegevoegd aan de waterpulsen die de Heawat doorstuurt. Het is een gestabiliseerde, hooggeconcentreerde waterstofperoxide, die nog een extra dimensie geeft aan de reiniging. Afhankelijk van de hoogte van de bevuiling, is ook de tijdsduur van de reiniging.

Fase 04:

Is je drinkwatersysteem schoon, en wil je het schoon houden? Ook daar bieden we een gedegen oplossing voor. Doormiddel van het indoseren van een lage concentratie Intra Hydrocare ben je verzekerd van resultaat. Hierbij maken wij gebruik van de hoogwaardige doseerpompen Aquados. Deze gebruiksvriendelijke en nauwkeurige doseerpompen hebben een lange levensduur en zijn de juiste partner voor een schoon drinkwatersysteem!

Water scan

Wij adviseren u op basis van metingen!

Wij kunnen dit doormiddel van een Quick Scan. Met dit handige apparaat bepalen we binnen een halve minuut of het genomen monster vervuild is of niet. Binnen een half uur hebben we je hele bedrijf in beeld. Bij het eerste bezoek wordt deze snelle waterscan kosteloos aangeboden.

Hiermee heb je op een snelle, eenvoudige maar ook goedkope manier inzicht in het drinkwater van jouw dieren.

Altijd bellen...

Wij komen graag bij u langs!

Wilt u graag weten wat de mogelijkheden zijn? Wat is het beste advies, waar moeten we beginnen, wat is de bron en oorzaak van alle vervuiling. Veel vragen waar u het antwoord niet op weet. Bel Jaap! Hij heeft de antwoorden.
 • Telefonisch goed bereikbaar

  Telefonisch goed bereikbaar

  Bel ons om uw probleem op te lossen

 • Respect voor mens en milieu

  Respect voor mens en milieu

  Milieuvriendelijke en effectieve werkwijze

 • Kwalitatief en klantvriendelijk

  Kwalitatief en klantvriendelijk

  Deze principes staan bij ons altijd op één

Relevante webshop artikelen

 • webshop-item
  Hydrocare
  Intra Hydrocare is een compleet reinigingsmiddel voor drinkwatersystemen
 • webshop-item
  Aquados® Doseerpompen
  Aquados® doseerpomp speciaal ontwikkeld voor vloeibare toevoegingen aan drinkwater/water.
 • webshop-item
  Dosatron® D25RE2
  Doseerpomp die met behulp van waterdoorstroming vloeistoffen injecteert in de waterleiding.
 • webshop-item
  Quickscan!
  Een snelle uitslag om de kwaliteit van het water in de leidingen te beoordelen!

Cookies?

Wij maken gebruik van cookies om uw gebruikservaring binnen de website te verbeteren

Akkoord